top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverpaul82014

Collega’s gezocht. Hoe dan? Nou zo

Bijgewerkt op: 12 jan.In september 2022 telde Nederland 449 duizend vacatures (CBS). Maar wat als bedrijfsauto’s bestickeren met ‘Collega’s gezocht’ niet werkt? Of kreten als ‘Word jij mijn nieuwe collega?’ of ‘Wij zoeken personeel’. Hoe dat komt? Omdat het niet gaat om jou maar om de ontvanger. Die moet je zien te overtuigen.


Verleiden doe je met een onderscheidend en eerlijk verhaal. Een verhaal met een helder antwoord op die ene vraag: waarom zou ik nou per se bij jou komen werken? Aankakken met ‘gezellig’ of ‘flexibel’ of ‘transparant’ is dan nogal karig.


Je vraagt mensen hun toekomst in jouw bedrijf te investeren. Dat is nogal wat. Waarom werk je er zelf eigenlijk?


Het belang van een goede voorbereiding is duidelijk. Wie is je doelgroep en waar is die gevoelig voor? Doorgroeien? Verdieping of zingeving? Wat maakt het vak leuk of boeiend? En is dat echt zo? Die argumenten zijn de bouwstenen van een goed verhaal. De kracht van je argumenten bepaalt de kwaliteit van je campagne.


Hier wat voorbeelden uit mijn eigen koker. Vingeroefeningen, work in progress en campagnes. Nu even als plaatjes, maar meestal uitgevoerd als filmpjes, print en sociale media. Want dat is stap twee: je moet met al die leuke ideeën nog wel even de doelgroep bereiken. Gelukkig heb je ook daar specialisten voor.


Wilgaerden ouderenzorg – een vak vol verhalen

Zorgen voor ouderen is zorgen voor mensen met een verleden. Mensen met verhalen. Boeiende, mooie, afwisselende verhalen. Kom ze maar halen.
WilgaerdenLeekerweideGroep – Heel normaal allemaal

Wat heeft zorgen voor ouderen en zorgen voor mensen met een geestelijk beperking gemeenschappelijk? Het is allebei mooi en dankbaar werk voor waardevolle mensen. Daar zorg je goed voor. Dat is de normaalste zaak van de wereld.


Wellness – Ontspannen werk

In de sauna- en wellnessbranche barst het van de horeca-gerelateerde banen. Ideaal als je wilt werken in een ontspannen omgeving. Maar er zijn nog heel wat andere aansprekende argumenten.
GGD Zaanstreek-Waterland – Jij staat centraal

De functies binnen de publieke gezondheidszorg (GGD) zijn enorm gevarieerd. Toch hebben we ervoor gekozen elke functie te voorzien van afzonderlijke usp’s., Een beetje extra werk werkt prima.
Bouwmensen – Zet je toekomst in de steigers

Beetje vreemde eend, want strikt genomen zoekt Bouwmensen leerlingen. Alleen: die gaan meteen aan het werk in de bouw. Waarom? De redenen geven ze zelf.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page